Търсене в този блог

неделя, 25 август 2013 г.

Неделна,царска вечеря

 Не мога да не ви разкажа за тази страхотна лятна вечеря!Подбрах продукти изцяло домашни,доматите,печени пиперки,краставички,чесънче,домашно сиренце,домашни телешки пържоли,домашно изпечен черен хляб,домати чери,яйца от свободни кокошки и  не на последно място грозде.
Е нека ви кажа и нещо по рецептите и придупреждавам н ме бива в разказването на рецепти:-)


 Салатата е традиционна домати,краставички,печени пиперки,ситно нарязан чесън,домашно сиренце,зехтин,оцет и сол.
За пържолките какво да кажа мариновах ги за 12 часа в подправки за скара залях ги с малко прясно мляко и ги метнах в тигана с незалепващо покритие без мазнина.
 ЧЕРЕН ХЛЯБ
0,300гр черно брашно
0,150гр.бяло брашно
1/2кубче мая
2суп.лъжици зехтин
0,250мл вода
1чаена лъжица шарена сол
Приготвя се тесто от горепосочените продукти оставя се да втаса 1час,разтила се в намазнена тавичка леко с върха на ножа се пресичат линии на повърхнастта на хляба поръсва се със щипка черно брашно,след това се изпича в предварително загрята фурна на 180градуса.

Настъргват се 3 средни домата в малък тиган,поръсват се със щипка захар и се оставят за заврат на тих огън,добавя се една чаена чаша домати чери и две нарязани на кръгчета чорбаджийски чушки.След 5 минути готовата доматена смес се изсипва в подходяща за печене тавичка,върху доматите счукваме 5 или 6 яйца (според броя на семейството) поръсваме щипка сол и малко чубрица.Слагаме ги в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 мин.

И накрая нека разясня защо нарекох вечерята царска-ами в днешно време е лукс да се храним с истински продукти.И за малко да забравя най голямата съставка във всичките рецепти:ЩИПКА ЛЮБОВ и малко желание!

Няма коментари:

Публикуване на коментар